Cat de bune sunt plasele anti insecte rulou?

     Noi, fiind o firma specializata in productia si montajul plaselor anti-insecte, ne confruntam zilnic cu noi provocari in acest domeniu. De la problemele aparute la montajul plaselor pe tamplariile blocurilor reabilitate termic si pana la plasele de insecte existente la care primim cereri de inlocuire datorita fezabilitatii lor.

Plasele anti-insecte rulou

    Pentru a intelege care sunt problemele pe care dorim sa le evidentiem in acest articol, va trebui sa expunem particularitatile fiecarui sistem de plasa anti-insecte termopan. Cele mai mari doua categorii sunt: plasele insecte pe balamale si plasele insecte rulou. Restul plaselor: fixe, plisse, zig-zag nici macar nu merita mentionate datorita calitatii extrem de reduse.
     Plasele de insecte pe balamale sunt compuse dintr-un cadru de aluminiu vopsit in culoarea tamplariei, prevazut cu un canal special in care plasa se prinde cu o garnitura speciala (plasa nu se lipeste, acest sistem permite inlocuirea in caz de avarie doar a plasei). Accesoriile, de regula sunt: doua balamale, un maner de tragere si un sistem de inchidere prin clipsare. Toate acestea sunt fixate prin suruburi iar orice piesa stricata se poate inlocui individual. Principalele  aspecte de retinut pentru plasele anti-insecte pe balamale sunt : reparatii usor de efectuat, accesorii ce se pot schimba, plasa poate fi scoasa pe timpul iernii pentru depozitare, plasele se pot igieniza prin spalare cu dusul in baie.

     Plasele insecte rulou sunt un sistem complex de componente ce conlucreaza pentru a creea un sistem de protectie impotriva insectelor inovativ, "practic" si modern. O plasa anti-insecte rulou este formata dintr-o caseta rulou in partea de sus unde se afla sulul de plasa lipit pe un ax actionat mecanic printr-un sistem cu arc de compresie, doua ghidaje laterale de culisare si, desigur, baza, unde se afla sistemul de inchidere al  plasei rulou. Totodata, covorul de plasa este lipit si pe zona de tragere, unde sunt manerele si snurul.  Deja presupunem ca v-ati facut o imagine de baza asupra plaselor de insecte rulou. Urmeaza sa discutam si despre cat de practice sunt in timp aceste modele.

Cat de practice sunt plasele anti-insecte rulou?

     Cu plasele de insecte pe balamale lucrurile sunt clare, ele se pot curata, depozita si intretine usor. Dar plasele de insecte rulou??? Din pacate nu! O sa facem o lista dezonorabila bazata pe experientele de pe teren. Toti posesorii de plase insecte rulou le-au schimbat. Iata de ce:
  1. Nu se pot spala! Nu pot fi introduse in cada deoarece ele sunt fixate in suruburi pe termopan.
  2. Covorul de plasa nu poate fi inlocuit. El este lipit pe piesele adiacente si nu fixat cu garnitura ca la plasele de insecte pe balamale.
  3. Piesele componente nu pot fi inlocuite. Producatorii isi schimba anual design-ul pentru a obliga clientul sa achizitioneze in caz de defect, un rulou complet nou, nu doar o piesa.
  4. Nu pot fi ferite de gerul iernii. Plasa de insecte rulou se uzeaza mult mai repede decat una pe balamale datorita lipsei protejarii de intemperiile iernii. Deaceea plaselor anti-insecte rulou, covorul se rupe exact la baza de tragere, acea zona este mereu expusa, indiferent daca plasa este lasata jos sau deschisa.
     Acest articol l-am publicat la rugamintea unei doamne cliente care a dorit sa faca cunoscuta problema cu care s-a luptat. Mai jos aveti doua imagini cu plasele anti-insecte ale doamnei sus numite, plase rulou rupte si covorul de plasa imbacsit de puf si praf ce nu putea fi sters. O imaine demna mai mult de filmul "Familia Adams"...

 
     Rezolvarea in acest caz a fost, ca de obicei, demontare plaselor rulou si montarea plaselor de insecte pe balamale. Mai multe detalii despre plasele anti-insecte puteti citi de pe pagina plase insecte din site-ul reparatii-termopane.net . Nu uitati sa apasati butonul +1 daca acest articol v-a fost de ajutor!

Comentarii