Calitatile garniturilor de etansare ULTRA 6000 si 9000

     Datorita raspandirii si popularitatii, ferestrele tip termopan se regasesc in fiecare locuinta, toti am ajuns sa detinem macar un sistem de tamplarie termopan. Practice si eficiente, acestea ne protejeaza de zgomot, praf si variatii de temperatura in orice moment al anului. Totusi, desi initial  s-a crezut ca sunt indestructibile, aceste sisteme sunt supuse uzurii normale a exploatarii zilnice. Cele mai solicitate componente sunt sistemul de feronerie si sistemul de garnitura termopan ce asigura etansarea corespunzatoare indiferent de temperaturile mediului exterior. In cadrul prezentului articol vom trata trei modele de garnitura termopan si anume seria de garnituri tip reparatie ULTRA si seria standard de garnitura tip REHAU. Din seria ULTRA discutam despre modelele ULTRA 6000 si ULTRA 9000.

Ce sunt garniturile ULTRA 6000 si 9000?

      Modelele de garnitura termopan ULTRA 6000 si ULTRA 9000 sunt sisteme de garnituri termopan produse de fabrica de productie profile din cauciuc sintetic si natural "SECIL GbmH" situata in Lübeck, Germania. Aceste modele de garnitura sunt proiectate pentru reparatiile ferestrelor termopan ce acuza probleme de etansare termica. Acestea au un design conceput pentru a se mula si a fi compatibile cu orice model de tamplarie termopan PVC suprafata de contact realizandu-se in proportie de 100% indiferent de marca termopanului. Nu o sa gasiti nici-o data o fereastra noua echipata cu garniturile din familia ULTRA, producatorii de termopane aleg pentru scaderea costului de productie sa utilizeze garnituri termopan standard realizate din cauciuc reciclat.

Proprietati de izolare garnituri ULTRA

      In perioada mai-iulie 2015 laboratoarele de cercetare a standardelor de calitate SGS Institut Fresenius Germania au efectuat teste de anduranta si calitate pentru garniturile ULTRA 9000, ULTRA 6000 si garnitura standard tip REHAU. In graficul de mai jos ne sunt prezentate nivelurile de elasticitate a garniturilor in functie de temperatura mediului extern studiata atat la conditii de vara cat si de iarna.
Se poate observa clar ca varful de gama il reprezinta modelul ULTRA 9000 a carei curba polinomiala de la +40°C si pana la -20°C prezinta o valoare a elasticitatii de variatie foarte mica insemnand ca atat vara in canicula cat si iarna in ger sistemul de garnitura ULTRA 9000 reuseste sa obtina cote de izolare foarte bune. Sistemul ULTRA 6000 are o scadere mai mare dar se inscrie in cote mai mult decat acceptabile pentru termoizolare in schimb garnitura standard reciclata tip REHAU prezinta valori scazute de etansare atat vara cat si iarna; se poate observa ca protectia optima se afla intre +20°C si 0°C atunci cand nu este atat de necesara...
     

Rezumat pentru seria de garnituri ULTRA

    Rezumand, atunci cand garniturile standard de la ferestrele termopan s-au uzat, cel mai bun remediu pentru reparatia corecta a ferestrelor este folosirea sistemelor de cheder ULTRA 9000 sau ULTRA 6000.

Garnitura termopan Ultra 9000 este produsa in cinci forme de profil special concepute pentru a asigura compatibilitatea cu toate marcile de ferestre termopan si anume seriile:

  1. II/MD-01
  2. II/MD-02
  3. II/MD-03
  4. II/MD-04
  5. II/MD-05

 
     Pe viitor un nou sistem de garnitura denumita ULTRA 9000+ va fi produsa pentru profilele termopan proiectate cu trei cordoane perimetrale de garnitura.
      Incheiem acest articol in speranta ca va fost de ajutor iar pentru orice nelamurire, comentariu sau informatie suplimentara va asteptam cu interes mesajele in sistemul de comentarii de mai jos.

Comentarii